10.03.2021 | 20:33
Ицо Хазарта: ГЕРБ вкараха музикантите в предизборната кампания
Седят около началника и го молят да даде и той ще даде...

Музикантите навсякъде би трябвало да са най-свободната част от едно общество – независими, одухотворени. И като ги видя наобиколили началника с молба за помощ, ми става кофти. Това коментира пред Би Ти Ви рап музикантът Христо Петров – Ицо Хазарта.

Преди дни той разкритикува инициативата на музиканти, които на среща с премиера Бойко Борисов издействаха помощи в размер на 5 минимални заплати за свои колеги, останали без доходи заради затварянето на заведения. Хазарта тогава коментира, че трябва да бъдат компенсирани единствено творците, които са си плащали данъците. Това мнение предизвика спорове в гилдията.

Като определи като голяма грешка собственото си участие в предизборен концерт на ГЕРБ през 2019 г. , днес Ицо Хазарта коментира, че без да си дават сметка и без да са го искали, музикантите са се оказали „навряни“ в предизборната кампания.

„Седят около началника и го молят да даде и той ще даде. Няма да ги пита плащат ли си данъците, защото те ще се разсърдят, а по безопасно е да се разсърдят на мен, а не на началника“, коментира той, напомняйки, че въпросът за компенсации за творците се поставя отдавна, но пари се отпускат едва сега.

Запитан дали подкрепя въвеждането на квоти за българска музика в радиата и телевизиите, музикантът отговори: „Иван иска държавата да направи закон за песните на Иван“. И даде пример със собствените си песни – те са над 60, но хората знаят 7-8. „Останалите не ги въртят, просто не са достатъчно добри“, каза рапърът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране