02.04.2015 | 13:50
Иванов е новият председател на КЕВР
Кандидатурата му бе издигната от групата на Реформаторския блок

Народното събрание избра Иван Иванов за председател на Комисията по енергийно и водно регулиране.

Кандидатурата на Иванов бе издигната от групата на Реформаторския блок и бе единствена за този пост. Иван Иванов бе подкрепен от 142 народни представители, 10 бяха против, а 5 се въздържаха. Зад него застанаха групите на ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, Патриотичният фронт, БДЦ и АБВ. Срещу Иванов гласуваха двама депутати на БСП, седем от „Атака“ и един независим депутат.

Иванов е магистър по Електроизмервателна техника от Техническия университет в София, където по-късно става доцент. Иванов е съучредител на Демократи за силна България и депутат в 38-то, 39-тото и 40-тото Народно събрание. По време на кампанията за референдум за строителството на АЕЦ „Белене“ Иван Иванов обявява инициативен комитет срещу строителството. През ноември 2014 година Иван Иванов се оттегли от ръководството на ДСБ с мотива, че иска да съхрани „принципите, които е носил и са го ръководили през годините – в живота и в политиката“.

Минути преди гласуването на състава на КЕВР, от БСП изненадващо поискаха оттегляне на издигнатите от тях кандидати. Това предложение не бе допуснато от председателя на парламента Цецка Цачева, а малко след това цялата група на БСП напусна залата и не участва в гласуването.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране