17.06.2016 | 13:35
Иво Христов: България беше подготвяна да участва в кулминацията срещу Русия
Според Христов единственият полезен ход е страната ни да избере позицията от национален интерес

„Защо бежанския поток не мина през България? Защото България трябваше да бъде оставена настрани от този поток, за да може сега да изпълнява функциите си. България беше готвена да участва в кулминацията срещу Русия в Черноморския регион. Тя не трябва да бъде дестабилизирана”, каза Иво Христов в предаването „Лице в лице”.

Според Христов единственият полезен ход е страната ни да избере позицията от национален интерес. „Членове сме на НАТО, като такива носим ангажименти по тази линия. Не трябва да участваме в никакви регионални инициативи, било то на Румъния или Турция”, допълни той.

Той твърди, че страната ни е изправена пред ескалация на събитията, която може да доведе до „дезинтеграция на страната”. „Наближава време разделно и трябва да се взимат тежки решения. Винаги е важно да имате достойнство, то те прави голям или малък”, смята Христов.

„Нас ни поставят между две злини. В единият вариант ни казват, че ако не участваме в антируския фронт ще ни наводнят с бежанци, а ако участваме това означава да влезем в прокси или директна война с Русия”, допълни Христов.

Той подчерта, че въпреки членството ни в НАТО, страната ни трябва да има национален интерес, който да отстоява в тази ситуация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране