13.09.2023 | 11:47
Изчезналата с двете си деца Елена е избягала от мъжа си в беларуското посолство в Истанбул
Външно министерство отказват подробности, защото явно самата жена не желае да се върне при мъжа си

Елена Станева и двете й деца все още са в неизвестност за съпруга си, който продължава да я издирва след почивка в Истанбул. Сагата с изчезналата жена привлече вниманието на хиляди българи.

Припомняме, че мъжът й Станислав Станев обяви, че тя е потънала вдън земя на 27 август. Според твърденията му около 22:30 часа е излязла от хотела и повече не се е върнала. С нея са били двете им деца – 4-годишната Сияна и 2-годишният Кристиян.

Станислав бе убеден, че нещо лошо им се е случило и обвини турските власти, че не искат да съдействат. Впоследствие българското външно министерство уточниха, че Елена е установена на територията на друга страна, но не пожела да разкрие къде точно се намира.

До този момент бе загадка как е успяла да напусне Турция с двете си деца.

Вариантите са два – или нелегално са били изведени, или Елена е потърсила съдействие от дипломатическата мисия на Беларус в Турция. Тя има българско и беларуско гражданство.

„На територията на друга страна означава, че може да се намира и в беларуското посолство в Турция и въобще да не е напускала южната ни съседка“, коментираха запознати с разследването пред вестник Галерия.

Близки до семейството твърдят, че Елена няколко пъти искала да отиде до Беларус, но Станислав категорично отказвал да пътува. За него е известно, че е работил в тази страна повече от 15 години и явно има някакъв проблем с властите. Елена и Станислав се запознали в Минск, където се родили и децата им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране