29.08.2023 | 10:20
Издирва се плачещото дете, което реди павета в София
За седемте месеца на 2023 г. са подадени 20 сигнала към прокуратурата за подобни нарушения

Въпреки че вчера цял ден институциите правеха проверки по скандалния случай с детето, заснето да реди павета на ремонта на столичния бул. “Цар Борис Трети” на 35-градусова жега, то все още не е открито. Това стана ясно от изказване на представител на Главната инспекция по труда.

“В рамките на вчерашния ден не беше установено лицето, както и очаквахме, предвид медийното отразяване, но проверките продължават”, заяви пред Би Ти Ви Ваня Джупанова, главен експерт към изпълнителната агенция “Главна инспекция по труда”. По думите й разговорите ще продължат и през следващите дни за установяване на нарушенията и случая.

ГИТ се е самосезирала веднага след излъчването от Би Ти Ви на репортажа за незаконното полагане на труд от малко дете, като още вчера сутринта са били изпратени на място два екипа. С проверки се ангажираха още полицията и Агенцията за закрила на детето. “Работодателят носи цялата отговорност за лицата, които полагат труд на територията на даден обект. Санкциите могат да бъдат от 1500 лв. до 15 хил. лева. За всяко установено непълнолетно лице, което полага труд без разрешение на Инспекцията по труда, сезираме и прокуратурата за започване на наказателно производство“, подчерта Джупанова.

Кметът Йорданка Фандъкова, която иначе редовно се кълне в ежедневния контрол над столичните ремонти, мълчи трети ден по случая.

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    “Плачещо дете”?! Айде пак дезинформация!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране