21.05.2020 | 17:05
Издирваният Иво Масларов изнудвал Станка Марагнозова преди убийството?
Поръчителят на убийството имал спор със жертвата за пари

Бизнесменът Иво Масларов е обявен за издирване с Европейска заповед за арест и червена бюлетина за издирване на Интерпол. На него му е повдигнато задочно обвинение за поръчителство на убийството на Марагонзова, съобщава БНТ.

Масларов е платил капаро от 50 хиляди лева на служителя на НСО, който е задържан и обвинен като ръководител на организираната престъпна група изпълнила мократа поръчка.

Той е имал спор с жертвата си Марагонзова за пари, които й дал да управлява. Бизнесменът имал претенции за по-големи от осигурените печалби. Масларов и Марагонзова се познавали повече от 10 г.

Бизнесменът и съдружникът му Веселин Денков са разследвани от специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова. Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд.

Жертвата е била и основният свидетел. По нейна жалба е започнало разследването в Специализираната прокуратура и са събрани доказателства, които са довели до внасянето на обвинителен акт в съда. Станка Марангозова е била призована за първото заседание по делото.

Според разследващи, именно споровете за пари и делото срещу Масларов са мотивите му да поръча убийството на Марангозова.

Няколко години Масларов притискал Марангозова за пари и тя му плащала от личните си средства. Марагонзова е водила и няколко граждански дела срещу Масларов. Те са приложени като доказателства по разследването за убийството й.

Иво Масларов е син на втория съпруг на бившата социална министърка Емилия Масларова и няма кръвна връзка с нея. Занимава се с бизнес, включително и в чужбина. Известен е в престъпния свят, съобщава БЛИЦ.

Масларова също коментира обвиненията, че Иво Масларов не е неин син, цитирана от БНТ.
„Аз имам син, който се казва Константин. Това е син на моя покоен съпруг от първия му брак“, обясни тя. „Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му“, каза Емилия Масларова.

Тя добави, че не е виждала повече от четири години Иво Масларов.

Той имал претенции към жертвата за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите.

По оперативни данни в периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране