21.01.2020 | 11:53
Издирват 26-годишна майка на две деца, съпругът й се опитал да я заколи, но се моли да се върне жива и здрава
Майката на Радинела - Анжела Иларионова, която се прибрала от чужбина, за да я търси, разказа как Николай гонел жена си с нож в ръка

Вече 14 дни е в неизвестност 26-годишна Радинела от врачанското село Нивянин. Тя е майка на две деца. Две седмици без резултат я издирват всичките й близки и приятели. Те обиколили всички пусти къщи, крайселски местности. Доброволци я издирват край реката и близките гори. От младата жена обаче няма следа, а пред Нова телевизия майка й Анжела Иларионова разкри, че Радинела е жертва на насилие.

Анжела разказа, че преди Радинела да избяга мъжът й Николай се опитал да я заколи, но не могъл да я настигне и успял да отреже само кичур коса.

Ако ме гледа, я моля да си дойде при децата, добавя той.

Анжела Иларионова се прибрала от чужбина, за да търси дъщеря си.

„Ходих в детската градина, ходих и при кмета. Всеки ден съм в полицията – и в Борован, и в Бяла Слатина и във Враца. Пред хора от селото е споделяла, че съпругът й я биел и малтретирал”, разказва тя.

Анжела споделя, че се страхува от вероятността дъщеря й да е сложила край на живота си.

Съпругът й признава, че между тях е имало скандали, но не вярва изчезването й да е свързано с това. Хората в Нивянин допускат три вероятности – да е сложила край на живота си, да е отвлечена и убита, или просто да е избягала от мъжа си.

В деня на изчезването си Радинела е била на работа в детската градина в селото. „Тръгна си на обяд, понеже е в почивка. След това дойде и седна на една пейка. Говори по телефона, взе един плик и си тръгна”, сподели пред Нова телевизия Борислава Дуцовска, колежка на Радинела.

Тръгнала без дори да види децата си, които били в същото учебно заведение. Съпругът й Николай дошъл да я търси в края на работния й ден, но разбрал, че е изчезнала. Той разказа, че я е търсил навсякъде около селото, но следа от нея нямало.

„Много съм отчаяна. Моля Радинела да се върне. Каквото и да е напрала, няма да я оставя. Искам само да разбера, че е жива“, споделя Анжела.

В ефира на Нова телевизия бяха показани снимки, които доказват, че младата жена е била подложена на насилие. „Радинела ми сподели, че той е натискал с крак врата й. Имаше синини“, каза още майката на издирваната дама.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране