09.11.2023 | 11:23
“Изгаряне и кървене в устата”: Хора се натровиха с Кока – Кола в Хърватия
Изтеглят безалкохолното от пазара в страната

Няколко души се натровиха, след като са пили газирани напитки в Хърватия. От компанията “Кока-Кола” изтеглиха безалкохолните от магазините в страната, съобщават медиите в Загреб.

През последните дни няколко души бяха приети в болници, след като пили газирани напитки. Те се оплакали от внезапна болка, изгаряне и кървене в устната кухина, както и за променен вкус на напитката.

Вътрешно разследване е започнало и в “Кока-Кола Австрия”, където се намира заводът за бутилиране на напитката.

Санитарната инспекция в Хърватия забрани временно на търговските дружества да пласират напитките и им нареди да изтеглят съмнителните продукти заради опасност за общественото здраве. Има съмнение, че тези продукти не са безопасни, предупреждава инспекцията.

В Австрия, където се намира заводът за бутилиране на безалкохолните напитки, съобщиха, че са изпратили пробите в независима акредитирана лаборатория за по-нататъшно изследване.

“Работим в съответствие с най-високите стандарти за качество и безопасност на храните, които се проверяват редовно от компетентните органи. Успоредно с това проведохме задълбочено вътрешно разследване, което не показа никакви проблеми в нашето производство. Освен това изпратихме проби в независима, акредитирана лаборатория за по-нататъшно изследване. Продължаваме да си сътрудничим с компетентните органи и да предприемаме конкретни действия за защита на нашите потребители”, казаха от “Кока-Кола” в Австрия.

От там добавят, че се надяват пострадалите бързо да се възстановят и са категорични, че властите в Хърватия имат пълната подкрепа по случая с разследването и изясняването на причината за инцидента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране