09.02.2015 | 13:22
Изключеният от СДС и ДПС Янко Станев пак начело на сините във Варна
Изборът е станал по време на отчетно-изборна конференция

Янко Станев, бивш седесар и бивш депесар, се върна отново в синята партия и оглави структурата й във Варна. Това стана почти десет години след като беше изключен от СДС след скандал с ръководството на партията. Преди раздялата той беше областен и общински лидер на сините във Варна.

Завръщането му на поста стана на отчетно-изборна конференция по предложение на шефа на СДС в район „Владиславово“ Антон Чанев.На форума са присъствали около 80 души, сред които не са били досегашният председател Цанко Цветанов, заместникът му Балин Балинов, Николай Бошнаков, който е председател на СДС в район „Одесос“ и бившият кмет на Варна Христо Кирчев.

Янко Станев е и бивш кадър на ДПС. След изключването му от СДС през 2005 година той премина към партията на Ахмед Доган. Станев бе избран и за общински съветник от ДПС в местния парламент във Варна.

През 2012 година обаче той беше изключен и от ДПС. Това стана, след като Станев публично подкрепи кандидатурата на Кирил Йорданов за нов кметски мандат във Варна, въпреки че ДПС беше против нея.
През 2013 година Янко Станев попадна и в ареста заради купуване на гласове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране