08.02.2015 | 10:35
Излизането на ДПС от властта е все едно наркоман да изгуби дрогата си
Нужно ни е национално помирение, казва Велизар Енчев

Излизането на ДПС от властта е все едно наркоман да изгуби дрогата си. Преди 10 ноември всички български мюсюлмани, вербувани от ДС, са работили за българската държава и това е нещо патриотично. Това припомни в предаването „На светло” по Нова телевизия Велизар Енчев. Затова той допълни, че последното за което може да бъде обвиняван Лютви Местан е неговото досие.Според него, има подклаждане на етническия огън от две страни – от страна на ДПС и от страна на депутата Методи Андреев. „Не уважавам поведението и мотивите на хора, които заклеймяваха преди година Борисов, а сега станаха негови приятели като Андреев и генерал Атанасов”, каза независимият депутат.

Той бе категоричен, че Лютви Местан и ДПС водят война на два фронта – вътрешен и външен. „Делата за връщането на вакъфските имоти и връщането по административен път на имената на починали български турци, както и признаването на турския език за агитация по изборите са вътрешните му дела”, уточни Енчев.

Той сравни ДПС с наркоман, който не може да се друса. „За тази партия, изпадането от властта е нещастие, което ги стресира”, уточни депутатът. Велизар Енчев обаче подчерта, че уволненията на техни кадри от властови позиции не може да става произволно, а само при спазване на всички изисквания, например неотговаряне на условията за съответната длъжност.

Енчев потвърди мнението си, че трябва да спрем с темата за възродителния процес, след като Народното събрание по времето на Иван Костов е приело една много добра за ДПС декларация. „Това бе подарък от страна на сините към партията на Местан, защото призна случилото се за етническо прочистване, което е абсолютно невярно”, припомни депутатът.

Той поиска нова декларация на парламента, в която да се потърси национално помирение, на базата на признаване на жертвите и от двете страни, включително и протурските терористи. „Българските мюсюлмани са наши кръвни братя, ние с тях нямаме скарване и то не трябва да се допуска“, завърши Енчев.

3 коментара

  1. SOS каза:

    Ти си наркоман пафкате-боклук.енчев е високообразован истински българин идиоте глупав.

  2. Кирил каза:

    НАРКОТИКЪТ Е – ВЛАСТ И ПАРИ!

  3. пафката каза:

    На мен тоя ми прилича на наркоман

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране