14.06.2016 | 0:01
Изровиха гроба на гарда на Очите
Вандалите търсили златния му часовник или мъстили за престрелката

Напрежението в Слънчев бряг остава и след престрелка, арести, погребение и показно присъствие на МВР. Въпреки мерките и охраната днес сутринта гробището в Бургас осъмна с поругания гроб на убития при екшъна в сряда гард на Митьо Очите.

46-годишният Александър Алексиев бе изпратен от близки и мутри в неделя. Около 8,30 часа в понеделник семейството му дошло отново, за да „прелеят” гроба, както повелява траурният обичай. Съпругата, майката и братът на Сашо Японеца заварили гроба като бойно поле. Кръстът бил хвърлен встрани, а венците и цветята от предния ден пръснати наоколо. Навсякъде по продължение на гроба било копано. Ровено е на 30-40 сантиметра дълбочина, обясни един от полицаите, които дойдоха на място. За няколко часа мястото остана блокирано от униформени, които тези дни станаха традиционна гледка в околността.

Братът на Алексиев смята, че гробът е поруган от крадци. Малко след смъртта на верния на несебърския наркобос охранител излезе информацията, че часове преди стрелбата Очите му е подарил златен часовник. Слуховете носеха, че Сашо Японеца е решил да се оттегля от подземните истории и да си гледа живота. На раздяла босът му направил скъпия подарък, характерен и при пенсионирането на висши ченгета и силоваци.  Именно митичният часовник бил търсен от вандалите, смята братът на Александър Алексиев.

Те били провокирани от информацията в медиите, че часовникът бил заровен заедно с него. Ковчегът не е отварян, тъй като вандалите се отказали доста преди да го стигнат. „Някой може да си е направил погрешния извод и да е опитал да стигне до тялото по тези причини, предполагайки, че вътре може да има скъпи неща. На мен не ми е известно брат ми да е получил такъв часовник”, каза покрусеният брат.

Алексиев не коментира възможността гробът да е бил осквернен от хора на Божо Кравата като отмъщение за тежката драма, в която беше вкарана и другата престъпна група. Анализатори предрекоха, че заради сакатлъка от миналата седмица ще има отмъщение, но веднага след като МВР приключи показната си акция срещу мутрите по морето. Близки и роднини на Алексиев поискаха ексхумация на тялото му, която вчера беше направена.

За смъртта на Сашо Японеца е обвинен Тодор Славов, а бизнесът в Слънчев бряг, поделен между групировките, в момента се гледа под лупа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране