05.04.2015 | 18:17
Източването на КТБ ще продължи още 10 г.
В момента се опитват да обезценят активите на банката, заяви Татяна Дончева

Правосъдието в България се използва за частна употреба. Бойко Борисов не е длъжен да разказва за срещата си с Цветан Василев, а и никой не го е питал. Това каза в предаването Дикoff по Нова телевизия Татяна Дончева.

Тези, които сега са на власт и другите, които бяха преди тях, нямаха ясна и категорична позиция по казуса КТБ. Движение 21 бяха единствената партия с точна позиция по случая. Това е, защото ние няма от какво да се страхуваме. Битката как да се разпределят активите на банката се върти около идеята да се обезценят тези активи и да се вземат без пари. Тя така й беше фалирана. Аз говоря от една година, че трябва да се премахне банковата тайна върху безлимитните кредитни карти, върху сметките на хората, които притежават такива карти. В момента се приемат едни безумни закони, обясни тя.

КТБ можеше да продължи да функционира. Трябваше да се дадат едни половин милиард лева. Нямаше да има цесии и разни такива неща. Едни безмозъчни кретени обезцениха активите на банката и я фалираха. Правителството приказва глупости, че хората нямат право на нищо повече от 100 000 евро. Тази банка ще се точи още 10 години. Има много големи интереси, които ще излязат извън рамките на България, категорична беше Дончева.

В парламента правят комисия за КТБ без тя да им трябва. Конферентната връзка с Цветан Василев не гарантира, че той ще отговаря на въпросите. Прокуратурата е поискала да бъде екстрадиран в България. Сръбските власти не са уважили искането. Самият Цветан Василев не иска да бъде разпитван. Замесените лица също не искат той да бъде разпитван. Това са едни театри с цел истината да не излезе наяве, каза още Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране