10.04.2019 | 0:01
Йончева осъди Борисов за клевета
Премиерът трябва да плати 5000 лева

Софийският градски съд (СГС) потвърди решението на Софийския районен съд, с което Бойко Борисов е осъден да заплати на Елена Йончева 5000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, причинени от негово публично изказване. Това съобщиха от пресцентъра на СГС.

Съдът отмени частта от решението на първоинстанционния, с което политическа партия ГЕРБ е осъдена солидарно с Бойко Борисов да заплати същото обезщетение на Елена Йончева.

Журналистката, която в момента е депутат от БСП и водач на червената листа за евроизборите, заведе дело срещу премиера заради две негови изказвания по време на предизборната кампания през 2017 г., в които той твърди, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за интервюта на Йончева.

Според съда депутатката е претърпяла вреди от думите на Бойко Борисов: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“.

Друга негова реплика, с която съдът приема, че е увредил Йончева, е „бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава“, в която е визирана и връзката в миналото на журналистката с бившия премиер и настоящ лидер на ПЕС Сергей Станишев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране