10.02.2015 | 8:33
Йовчев бесен: Веселин Вучков умишлено заблуди обществото за „Червеи“!
Никой не е бил подслушван, проверявани са къртици в МВР

Вътрешният министър умишлено направи внушение че в разработката „Червеи“ са подслушвани протестиращи. Това заяви възмутено силовият министър от кабин“ Цветлин Йовчев в ефира на Нова телевизия. „Веселин Вучков направи манипулация! Той знае, че подслушвани протестиращи няма“, каза той.

„В момента кой ще има доверие на министъра при положение, че той направи тази постановка. Вече, когато Вучков каже добро утро, хората ще гледат къде е слънцето“, допълни бившият вътрешен министър.

„Не знам дали човек, който е направил това нещо, изобщо има място в политиката. Кой в момента ще има доверие на министъра на вътрешните работи. Аз като гражданин ще имам сериозно недоверие“, поясни Йовчев.

Докато премиерът Бойко Борисов се запозна с подробностите вчера, то Веселин Вучков бе наясно от една седмица и умишлено направи нарочното внушение, че е имало подслушване на протестиращи, бе убеден той. Йовчев заяви, че всичко е било гнусна лъжа. Според него Борисов умишлено е бил подведен в случая.

Той поясни, че в разработката „Червеи“ са проверявани служители на МВР, които са подозирани, че са „къртици“ в МВР – че са изнасяли информация от системата навън. Йовчев заяви, че никой не е подслушван, а са проверявани хора. Не е имало подслушване, а проверки, повтори няколко пъти той. Според него самата разработка не съдържа толкова „чувствителна“ информация.

Йовчев обвини в маниулация и шефа на комисията за вътрешна сигурност в парламента ген. Атанас Атанасов, както и телевизиите, които са му дали трибуна 10 дни да прави неправилни внушения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране