11.07.2015 | 13:21
Кадър на ДПС стана кандидат-кмет на реформаторите в Генерал Тошево
Кандидатурата на Георги Русев бе обявена лично от Радан Кънев

Утвърден кадър на ДПС стана кандидат за кмет на Реформаторския блок в Генерал Тошево. Кандидатурата на Георги Русев бе официално обявена в началото на седмицата лично от съпредседателя на реформаторите Радан Кънев. Посочено бе, че Русев има управленски опит като шеф на Държавен фонд „Земеделие” в Добрич и стаж в местното самоуправление, като е бил председател на Общинския съвет и заместник-кмет на Генерал Тошево.

Именно тези предимства правели кандидатурата му много силна, обясниха от блока. Това добре, но реформаторите явно са пропуснали или неглижирали съществено важен момент – че Георги Русев е изключително близък до ДПС и през последните 8 години е упорито налаган от етническата партия в местната власт.

Георги Русев обясни, че не бил член на ДПС и само бил поканен от тях в листата за съветници в два последователни мандата. Иначе бил дясно мислещ човек и идеите на Реформаторския блок му допадали. Бил членувал само в СДС до 1999 г., когато напуснал поради несъгласие с действия на тогавашното синьо ръководство.

Георги Русев пристава на ДПС през 2007 г., когато е определен за кандидат-кмет и водач на листа за общински съветници. Няколко месеца по-късно той става и председател на Общинския съвет. На следващата година е възнаграден за лоялността си към етническата партия с поста шеф на Държавен фонд „Земеделие” в Добрич – през 2008 г. партията на Доган е окупирала всички земеделски структури.

В края на същата година се прави опит човекът на ДПС да бъде отстранен от председателското място в Общинския съвет. Мнозинството в местния парламент подкрепя смяната на Георги Русев, но областният управител от ДПС д-р Ердинч Хаджиев спира решението, защото било взето с явно, а не с тайно гласуване. Така Русев остава шеф на местния парламент до 2010 г. Подава оставка, след като е назначен за заместник-кмет и така е туширано напрежението между управляващите страната тогава партии – БСП и ДПС, в Генерал Тошево.

На следващата година той отново е кандидат за кмет и водач на листа от ДПС и продължава да е общински съветник от етническата партия. Дори не си е направил труда да обяви, че става независим.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране