02.01.2019 | 21:15
Как кой? Пак той! Борисов отмени винетките за Северната тангента
Любопитното е, че в сутрешните си тв изяви цялото ръководство на пътната агенция обясняваше как винетките трябва да останат

По Северната скоростна тангента на столицата ще се шофира без винетка. Това обяви премиерът Бойко Борисов слид среща с председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, регионалния министър Петя Аврамова, вътрешния министър Младен Маринов и министъра на финансите Владислав Горанов.

Любопитното е, че в сутрешните си тв изяви цялото ръководство на пътната агенция обясняваше как винетките трябва да останат, тъй като Северната тангента не е столичен булевард, а транзитен път, част от бъдещата магистрала „Европа“.

„Независимо от логиката, независимо от принципа, че който кара повече, плаща повече, независимо от това, че едно е да чистиш и поддържаш две платна, какъвто беше по времето на социализма и управлението на БСП околовръстният път – това беше много скоро – друго е да поддържаш 12 платна. Благодарение на това, че приходните агенции, службите, прокуратурата работиха много добре през миналата година, имаме рекордни приходи в бюджета. Смисълът на това да правим Южна дъга, Северна тангента, Западна дъга и какво ли още не, е бил винаги в услуга на гражданите – да пътуват по-бързо, по-безопасно и по-лесно“, заяви премиерът на брифинг след срещата.

Според Борисов, както Южната дъга на Околовръстното шосе влиза в рамките на София, така е и за Северната тангента. „Тя е правена, за да им е по-удобно на хората“, категоричен бе премиерът. „Така че съм разпоредил да си преправят плановете и съответно, както са отчитали досега винетната система, така да продължи и през 2019 г.“, допълни още той.

Борисов припомни още, че тази година започва строителството на отсечката от кв. „Младост“ до АМ „Тракия“, което се явява продължение на Южната дъга. „Ако е било лесно, комунистите да са го направили“, заяви премиерът, който призова спекулациите по темата да спрат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране