13.03.2015 | 18:36
Какво Косово?! Местан с ръкавели за 1000 евро ще хване гората?
В последните 25 години ДПС 15 години са във властта. Какви евреи?, чуди се Каракачанов

Няма език на омразата и нищо ксенофобско в декларацията на Патриотичния фронт, която беше прочетена вчера от Валери Симеонов в парламента. Това обяви съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по bTV. Той припомни, че декларацията е била по повод 30-годишнината от атентата на гара Буново.

По думите на Каракачанов, ДПС, които са главните обидени от декларацията, проявяват двоен стандарт, тъй като са издигнали паметници на извършителите на атентата, обявявайки ги за герои.

По отношение на ромите Каракачанов каза, че трябва да се гледат единствено фактите. „Факт ли е, че цели региони на страната са поставени от едно тотално напрежение от тази битова престъпност?“, попита той. „ДПС ги използва като евтин гласоподавател“, каза той за малцинството.

Лидерът на ВМРО коментира и изказването на Лютви Местан за новите евреи: „Какви нови евреи са българските турци? Кой им е ограничил правата? В последните 25 години ДПС 15 години са във властта. Какви евреи?“.

Каракачанов заяви, че не приема насериозно заплахите на лидера на ДПС: „ Едва ли някой вярва, че г-н Местан с ръкавели за 1000 евро ще отиде в гората и ще поведе някого в партизанска война. Г-н Местан да бъде така добър да не плаши българското общество“, каза той.

„Когато г-н Местан говори за косовски вариант, това е наказуемо по български закони. Това е призив към гражданска война и нарушаване на етническия мир“, изтъкна Каракачанов. „Този, който заплашва, че стане Косово, той трябва да бъде наказан, а не тези, които посочват проблемите в обществото“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране