30.11.2019 | 10:58
Какво направи Теменужка Петкова, след като Борисов я набра на заседание на енергийната комисия
Министърката няколко скочи рязко и напусна залата с телефон на ухото, а Рамадан Аталай после се пошегува с нея

На любопитна ситуация станаха свидетели депутати и няколко журналисти на последното заседание на парламентарната Комисия по енергетика. В него участва и ресорният министър Теменужка Петкова.

Докато тя провеждаше диалог с председателя на Комисията Валентин Николов (ГЕРБ) относно законопроект за ратифициране на Гаранционно споразумение, свързано с междусистемната газова връзка Гърция – България, изведнъж Петкова каза отривисто: „Само секунда!“

След това тя стана рязко, сложи мобилния телефон на ухото си и излезе от залата. Николов „позволи“ на Петкова да говори по телефона с думите „да, няма проблем“.

Около две минути по-късно министърката се завърна на депутатското заседание, като каза едва доловимо „много се извинявам… министър-председателят“.

След като депутатите гласуваха ратификацията, Теменужка Петкова благодари и пак обясни: „Много се извинявам, че се наложи да изляза… министър-председателят (тихичко -б.а.)“.

„Няма, няма проблем“, отвърна отново шефът на енергийната комисия Николов.

В един момент, явно не чул достатъчно добре извинението на Петкова с премиера Бойко Борисов, думата взе Рамадан Аталай от ДПС: „Г-жо министър… Г-жо министър, само един спор имахме тука с колегите за телефона. Съпругът ли Ви звъня или ъъъ… самият (?).“

Последва смях в залата, където бе и председателят на КЕВР Иван Иванов, който е член на партията на Иван Костов ДСБ.

Това даде повод за нова шега от страна на Аталай: А Теменужка Петкова пак се покая: „Още веднъж се извинявам, уважаеми дами и господа народни представители. Наистина беше много важно. Трябваше просто да… Съжалявам. Извинявам се.“

„Не допускаме, че не е важно“, отговори Рамадан Аталай. „Те се закачат“, пък заключи успокоително Таско Ерменков от БСП.

„Флагман“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране