13.09.2019 | 0:07
Какво се случва с Шумахер?
Светило в областта на неврологията обясни много особеното състояние на минимално съзнание, в което се намира легендата от Формула 1

Медицинското светило в областта на неврологията Матилде Леонарди обясни много особеното състояние на минимално съзнание, в което се намира Михаел Шумахер. Директорката на Центъра за изследване на комата към Неврологичния институт „Карло Беста“ в Милано обаче критикува провежданото в момента лечение на легендата на Формула 1 със стволови клетки.

„Има разлика между вегетативно състояние и състояние на минимално съзнание. Пациенти като Шумахер могат да си отворят очите, да си обръщат главата, когато ги повикаш, дори да си мърдат пръстите в отговор на въпроси, както и плачат в края на някаква случка“, обясни Леонарди.

„Няма никакви научни публикации, които да потвърждават съществуването и ефективността на този вид лечение, на което подлагат Михаел Шумахер. Не знам да има правени експерименти с други пациенти, които са в състояние на минимално съзнание. В медицината подобен вид информация не се крие. Ние винаги я споделяме, тъй като може да е за доброто на хората“, допълни медицинското светило.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране