02.08.2019 | 12:19
Калпакчиев: Прокуратурата стана за смях с пръскачките, ще се стигне до Страсбург
Пръскачкит вече са част от народния фолклор
Този тип разпространение на информации прилича на пропагандна акция. Така Калин Калпакчиев, председател на Съюза на съдиите в България, разпространяването на данни вчера от Прокуратурата по случая с „ТАД груп“

Той напомни пред bTV и други случаи, които са идентични на този. „Пръскачките, думите на Прокуратурата станаха част от народния фолклор“, добави той и поясни, че всичко е допринесло за уронване на престижа на институцията. „Това е опасното“, каза Калпакчиев.

Съдията потвърди позицията на Съда в Страсбург, че такова поведение е неприемливо и в разрез с правилата.

На въпрос как от вълшебници хората от „ТАД груп“ са се превърнали в кибертерористи, Калин Калпакчиев отговори, че с разследването се показва, че се целят някакви ефекти с краткосрочна цел.

Той коментира и избора за нов главен прокурор. По думите му, случващото се не е безпрецедент, а показва как се е извършвала и преди седем години. Според него всичко е трябвало да започне с анализ на състоянието на Прокуратурата и да се направи извод какъв главен прокурор е необходим на България. Калпакчиев каза още, че изборът на главен прокурор става не във ВСС, а извън него.

Относно оставката на съдия Методи Лалов, той заяви, че не смята, че като напуснат системата от всички почтенни хора, тя ще стане по – добра.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране