12.05.2016 | 12:17
Кънев: Петър Москов вече е говорител на Бойко Борисов
Лидерът на ДСБ официално скочи на своя съпартиец

Лидерът на ДСБ Радан Кънев скочи открито на съпартиеца си Петър Москов, който остана здравен министър, въпреки решението на ДСБ да е опозиция.

Пред Нова телевизия Кънев коментира итервюто на Петър Москов, който обяви, че се създава обърнат към Путин и Русия блок – АБВ, БСП и ДПС, в който ДСБ нямат място. Според Кънев тези твърдения са странни и попита дали това е анализ на министъра или на премиера Борисов.

Според него посланието е изречено от Москов като говорител на ГЕРБ и представлява “геополитически рекет, който ГЕРБ упражнява върху десницата”. “На ГЕРБ им остава само един вариант – широка коалиция с БСП. Затова на БСП ѝ правят изкуствено дишане, за да се съвземе”, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред “Нова телевизия”.

Кънев се направи на пророк и обяви, че БСП тръгва към пропастта с 200 км/час и “размахването им като някакво плашило е в интерес единствено на ГЕРБ”, които искат да “съживят” столетницата, защото това е вариантът им за управление в следващия парламент.

“ГЕРБ живее от плашилото БСП. Те нямат друго. ГЕРБ доминира българската политика последните 10 години без нито един икономически успех, без нито една реформа и с непрекъснато увеличаващи се нива на корупцията и влошаваща се работа на правосъдието. Те нямат нищо друго зад гърба си освен заплахата, че ако не сме ние, е Путин и комунистите. И понеже българските социалисти не са в състояние да са заплаха за никого и в този момент ГЕРБ си измислят заплаха в лицето на Корнелия Нинова”, смята той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране