08.07.2015 | 10:36
Кънев заплаши АБВ заради промените в Конституцията
Лидерът на ДСБ смята, че няма как да няма последици за България от случващото се в Гърция

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска обяснение от АБВ защо не подкрепят промените в Конституцията, които са свързани със съдебната реформа. Вчера представителите на АБВ във временната комисия за промените в Конституцията не подкрепиха измененията на основния закон на първо четене и те не бяха приети.

“Съдебната реформа за нас е условие, без което не можем. По отношение на опозицията, която избра да гласува против от партизански байганьовски страсти, не можем да имаме прертенции”, каза Кънев.

Той допълни, че иска официална позиция от представителя на АБВ в правителството Ивайло Калфин и от това ще зависи дали РБ ще продължи да го подкрепя. “Ако партиите от мнозинството и опозицията не прояват необходимата политическа отговорност, ще настояваме за далеч по-радикални промени в Закона за съдебната власт. РБ призовава опозицията към съгласие и отговорност”, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и резултатите от референдума в Гърция.  “Решението е израз на суверенна воля на гръцкия народ, но то не дава решение на гръцката криза. ЕС е и трябва да остане общност, основана на общи отговорности, задължения и принципи. Гърция не избра пътя на други страни, които преживяха криза, но излязоха от нея с болезнени реформи. Когато ЕС е изправен пред редица тежки предизвикателства, е изключително важно отново да намерим общ политичекси език. Надяваме се Гърция да се върне максимално бързо и отговорно на масата на преговорите. Ние ценим, имаме интерес от положителния изход на преговорите, за да се гарантира стабилността. България трябва да настоява да се защитят на нашите интереси. Не можем да твърдим че отрицателни последици за нас няма да има”, каза Кънев.

Според него Гърция е стигнала дотук, защото дълго е отлагала реформите в пенсионната система, има неефективна администрация и е допуснала възход на популизма.

1 коментар

  1. Имам съседка, каза:

    която отглежда един пинчер, с основно качество страхливец, поради което постоянно лае неистово. Не хапе, защото няма сила, която да го накара да стигне до обсега на крака на преминаващия. Казва се Радан и е със същия манталитет като на тоя здравистващия се с мутри.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране