23.09.2020 | 16:54
Карадайъ управлява незаконно ДПС от април 2019 г.
Противоуставен председател на МДПС е и Илхан Кючюк, който драпа да оглави цялото движение

ДПС ще си избере нов председател на партията… след изборите. Независимо дали те ще са редовни – в края на март 2021 г., или предсрочни – до края на годината, пише сайтът „Лупа“

Изборът за водач на ДПС трябваше да се случи през април тази година, но епидемията от коронавирус осуети предвидената конференция. Това реално е второто отлагане на събитието. По график конференция на ДПС трябваше да има още през пролетта на 2019 г., но тогава тя беше отложена заради двата вота, които предстояха – европейски и местни избори.

„То вече не остана време – шест месеца преди избори да разбуташ цялата структура… не е добре. А и няма как 1500 души да влязат за конференция в една зала при тази епидемиологична обстановка. Освен това в тази ситуация да правиш резки движения, вместо да се готвиш за избори – не си струва”, обясни партийната стратегия депутат от ДПС.

Настоящият председател Мустафа Карадайъ беше избран за лидер на 24 април 2016 г. от IX национална конференция на партията.  А съгласно устава на ДПС мандатът му е тригодишен. Същото важи и за младежкия председател Илхан Кючук – т.е., и двамата се задържаха на постовете си година и половина отгоре. Освен това евродепутатът навърши 35 г., а това е забравено от устава на организацията.

В същото време последните няколко месеца прави впечатление, че Кючук напористо се е устремил към най-големия пост в партията.

Негови съпартийци разкриха, че той е болезнено амбициозен и мечтата му е да застане начело на цялото Движение за права и свободи. Зачестилите му медийните изяви също клонят в тази посока.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране