22.11.2020 | 12:11
Каракачанов: Македонските правителства не са нормални
Джамбазки е добро момче, каза лидерът на ВМРО

Македонските правителства не са нормални правителства – те не създаваха условия за нормално развитие на своите граждани. Поради тази причина една част от българите в Македония си взимат българско гражданство. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в „Тази събота и неделя“ по Би Ти Ви.

Близо 30 години България направи добри неща за македонците, а те не казват едно: „Благодаря“, обясни Каракачанов. Има репресирани хора и съдени, че проявяват българско самосъзнание. „Ние я дърпаме за ръката да влезе в ЕС и искаме тази държава да се държи уважително“, каза бъргарският вицепремиер.

Българите от Македония са заемали много осезаемо място-министър-председатели, министри, професори. Сега е същото. „Нашите братя в Македония са видели само добри неща от нас“, каза Каракачанов.

България няма да прави компромиси, ако договорът за подкрепа от 1 август 2017 г. продължава да не се изпълнява, заяви вицепремиерът. Той смята, че македонският премиер Зоран Заев не е проблема в отношенията ни със Скопие. „Зоран Заев не е използвал груби изрази спрямо България. Любчо Георгиевски даде интервюта и каза, че въпреки желанието на Зоран Заев, Македония се управлява от бившите югославски служби, обясни Красимир Каракачанов.

За Ангел Джамбазки:

Преди да се появи Джамбазки на прозореца има други факти. Вашата медия внушава, че някой напада протестиращите. Вижда се ясно как една тълпа от 70 човека, видимо нетрезви, идват пред самата врата и започват да блъскат. Там са били хора от охраната и Джамбазки. Вижда се как се блъска вратата и удря по прозореца. Счупва се прозореца. Когато някой чупи и иска да нахлуе в дома ти, се защитаваш сам. Вътре се хвърлят пиратки и запалителни факти.

Ангел Джамбазки не е хвърлял бомбички. В момента, в който Ангел пуска маркуча, тълпата се пръска. Вашата медия пропусна да отбележи, че Джамбазки е доброволец 21 дена. Той защитава собствеността. Той не е хулиган, той е добро момче и защитава собствеността. Ако някой ни нападне, отговаряме. ВМРО не е певческо дружество. Някои от хората бяха видимо пияни, включително и лидер на политическа партия. Някои от протестиращите носят петолъчки на главата си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране