22.09.2020 | 20:05
Каракачанов: Нужно е правителство, еднакво отдалечено от двата враждуващи лагера
Ако искаме да има нормален диалог, трябва да се търси компромис, смята лидерът на ВМРО

„Не смятам, че това правителство не си върши работата, но трябва да има диалог между институции, а не война. Войната не ражда нищо, освен омраза и разделение. Ако искаме да има нормален диалог, трябва да се търси компромис“. Това заяви в интервю за предаването „Лице в лице“ на bTV вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод позицията, с която излезе днес.

В съобщение от ВМРО и пост във „Фейсбук“ той призова за съставянето на експертен кабинет и за помирение между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

„Казах още на 6 септември, че е необходимо президент, премиер, институциите, парламентарно представените партии и представители на гражданското общество, което протестира, да седнат на една маса и най-накрая да начертаят пътя на България“, напомни Каракачанов.

По думите му 30-годишният модел на противопоставяне и омраза у нас ни е направил най-бедната държава в Европа и най-бързо изчезващата нация.

Предложението за експертен кабинет той обясни така: „Ако се стигне до диалог, със сигурност и двете страни ще трябва да направят компромис. Няма как едната от двете страни да очаква безусловна капитулация и унищожение на противника. Трябва да има някакъв компромис… Ако се стигне до компромис, нормално е да се търси вариант, при който да се направи правителство, еднакво отдалечено от двата враждуващи лагера, да се намерят онези хора, които да бъдат гарант на спокойствието и гарант, че в България ще бъдат произведени нормални избори“.

Той напомни на Радев, че президента Георги Първанов го е посъветвал да си остави отворена врата за диалог.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране