11.09.2020 | 22:48
Каракачанов разкри какви са тарифите на платените протестиращи
30 лева за обикновен статист, 50 лева - за статист с плакатче, заяви вицепремиерът

Министърът на околната среда и водите трябва да дойде и да се извини на русенци. Не е нормален подобен арогантен тон – така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в Русе изказванията на министър Емил Димитров по повод на проблемите с въздуха в крайдунавския град, предава БТА.

Той обясни, че днес е звънял на екоминистъра, но той не му е вдигнал. „Подобен арогантен тон и подобно пренебрежително отношение към хората докараха до това, че по площадите има протестиращи. Когато в един град има подобен екологичен проблем и той не е от вчера, не можеш да говориш пренебрежително. Не приемам подобен тон“, заяви Каракачанов.

На въпрос дали ще поиска оставката на Емил Димитров, Каракачанов заяви, че министърът първо трябва да дойде в Русе и да се извини, а „оттам нататък си запазвам правото“.

Вицепремиерът каза още, че кабинетът няма намерения да подава оставка. По думите му не може с „камъни и дървье, както е казал поетът“, да се решават проблемите в България. Според Каракачанов е нужен диалог. Той е съгласен и за извънредни избори, „ако всички се разберем“.

Според него е крайно време да се реши какви ще са приоритетите на държавата и те да се следват през всички години.

По думите му вариант за експертен кабинет също съществува, но ако се седне на кръгла маса и се уточнят основните неща в програмата на управление.

Според Каракачанов на хората им е омръзнало политическият елит да се държи като богоизбран и за това са на улицата. Според него сред протестиращите има и 10 процента, които са платени. Каракачанов каза и какви са тарифите в София – „30 лева за обикновен статист, 50 лева – за статист с плакатче, за тези момчета, които скачат на полицията – 100 лева, за тези, които влизат в бой с полицията – 300 лева, за тартор на група от 10 души – 500 лева“. Каракчанов обаче не отговори на въпроса кой им плаща.

По повод на предложението на ВМРО номерът в бюлетината да отпадне и в нея да бъдат изписвани само имената на партиите Каракачанов, който е председател на партията, обясни, че идеята е до голяма степен да се предотврати купеният вот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране