16.10.2020 | 11:31
Карантината за Covid-19 става 10 дни
Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите, каза Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов изненадващо обяви, че карантината в България, която сега е две седмици, ще бъде намалена на 10 дни. Той съобщи новината преди старта на днешното заседание на Европейския съвет в Брюксел. Премиерът каза, че е дал нареждане за съкращаване на срока на изолация тази сутрин. Европейските лидери заседават втори ден по широк кръг въпроси – от общите усилия срещу коронавируса до „зелената сделка“.

„Разпоредил съм, че децата трябва да ходят на училище, допълни премиерът. На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове“, изтъкна Борисов.

Той коментира, че „най-после имаме общ план за действие при Covid-19 от Европейската комисия, този път са се потрудили доста“.

„Според мен сме закъснели, това трябваше да го направим още юли. Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите държави и създават разнобой в действията“, посочи българският премиер.

Той подчерта, че ако разписаните от министерството на здравеопазването изисквания се спазват, няма да се налага да се предприемат други мерки. „Моето мнение е, че децата трябва да отиват на училище, да учат. Нанасяме вреда върху психичното здраве на хората“, каза Борисов, за когото е известно, че никак не харесва идеята да настройва избирателите срещу себе си с рестрикции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране