16.10.2020 | 0:41
Караянчева: Дарихме и стари календари на домове за възрастни, с хубави пейзажи
Това трябваше ли да го изхвърлим?

На Министерството на социалното подпомагане дарихме брошури, календари – те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема. С тези думи Цвета Караянчева защити решението си да дари стари килими от предишната сграда на Народното събрание на театър в Кърджали.

„Има процедура в Народното събрание. Не аз съм я въвела, много отдавна имаме вещи, които са с отпаднала необходимост. Можем да ги даряваме само на държавни или общински ведомства. Ако някое учреждение пише писмо, събира се комисия, комисията решава дали отговаря на условията и съответно му разрешават да дойде и да види мебели или каквото е необходимо, за да си избере. Подписва се документ и ги взема“, каза тя в интервю за БиТиВи.

Караянчева опита да изброи други случаи, в които са правени подобни прехвърляния на собствеността, като посочи „дарение“ на компютри за Бяла Слатина на стойност над 6000 лева, и брошури и стари календари за социалното министерство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране