11.09.2020 | 19:00
Караянчева: Мафията финансира протестите
Според ПКП* протестиращите искали нова конституция и ГЕРБ щели да им я дадат

Мафията финансира протестите. Най-структурираната партия и готова за избори е ГЕРБ. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в ефира на bTV. „Разбира се, че сме легитимни. Ние сме спечелили тази власт през 2017 г., когато изборите бяха организирани от служебното правителството на Румен Радев“, отговори тя на въпрос легитимна ли е настоящата власт.

„Хората протестират, нека да протестират“, заяви Караянчева по повод продължаващото обществено недоволство и продължи: „Тези хора, които са на площада, имат право да изразяват мнение, мирно. Това, което се случва на площада, ние го чуваме, например това за новата конституция“. Според нея едно от искането на протестиращите е било именно нова конституция, каквото предложение ГЕРБ вече депозираха в парламента, с намерение да дадат рестарт на обществено-политическата система в България. Тя подчерта, че управляващите отварят дебата, а новият обществен договор ще бъде изработен от бъдещо Велико Народно събрание.

„Кой проблем ще разрешим, ако подадем оставка? Хората на улицата казват: „Искаме оставка“. След това какво правим?“, попита председателят на парламента. „Оставката какво решава? Ако ние сме отговорни, трябва да продължим да помагаме на хората, трябва да продължи да работи Народното събрание“, допълни още тя. Според нея няма зависимост на управляващите от ДПС, които осигуряват кворума за заседанието в последните няколко дни.

Цвета Караянчева каза още, че засега няма да се възстанови достъпът на журналистите до кулоарите на парламента.

ПКП*-проста кърджалийска п.тка, по думите на Бойко Борисов

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране