24.01.2021 | 21:45
Кмет на ГЕРБ обяви война на Сашо Диков
Георги Мараджиев можел да докаже как с честен труд си купил седемте палата и луксозния автопарк

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев обяви война на журналистите Сашо Диков и Мартин Карбовски заради техни разследвания върху имотното му състояние, тиражирани в последните дни. След пълна проверка от НАП, както твърди градоначалникът от ГЕРБ, всичко около авоарите му и седемте впечатляващи палата било изрядно и нямало никакъв повод да се търси несъответствие между доходите му и завидното му финансово състояние.

На 22 януари в предаването на Диков по телевизия „Евроком“ бивш общинар и известен земеделски производител Атанас Мавродиев хвърли бомба за благосъстоянието на Мараджиев и за негов „незаконен бизнес“, а впоследствие новината бе публикувана и в уебстраница на Карбовски.

Ето и цялата позиция на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев:

„Имотното ми състояние и всички сделки близо година бяха проверявани от НАП. През декември 2020 проверките на мен, на фирмата, на внучката, на жена ми, на сина ми и неговата съпруга приключиха. В решенията няма посочено нито едно, ама нито едно нарушение! Всички приходи надвишават разходите. А приходите от дивиденти са още от преди да стана кмет през 2015 година. Всички средства до стотинка бяха проверени. Честен труд. Не вярвате! Елате във фабриката да поработите. На заплата три пъти по-висока от тази, която взимате. Да видите в малкия град как се работи и как се печелят пари. Тук не е като да си пишеш есемеси и да чатиш в социалните мрежи! Знаете ли какво е глутница? С водач? Ако не знаете, ще ви кажа. Глутницата чака заповед от водача. И напада. Къса месо. Защото някой ще плати да оплюем, да смачкаме всеки, който не е най-добър, но в момента на дадената позиция по-добър няма. Това е глутницата.

А помияр знаете ли какво е? Помиярът се умилква, търси приют, някой да го нахрани, за да се прави на водач пред някоя породиста кучка и накрая подвива опашка и отново е на улицата. Не се притеснявам от глутницата, а от помиярите!“, отсича той.

А разследванията на журналистите той определи като фалшиви новини и папагалски повторени от общинаря Мавродиев. Той пък бил осъден според Мараджиев на 2 години с 4 години изпитателен срок заради доказана злоупотреба с европари.

„В списъка от медии, които тиражират фалшивите новини вчера се подреди и г-н Карбовски, който задава въпроси без дори да е стъпвал в „малкия град Стамболийски“, както нарича родното ми място. Ще му отговоря, макар че той мен не ме е питал, въпреки че преди известно време ми отправяше поздравления и пожелания за успех в личен чат по месинджър“, тюхка се кметът.

„Днес ми задава въпроси. Искам и аз да попитам г-н Карбовски кой е казал, че хората в малкия град не могат да имат това, което имат и хората в големия град и защо си мисли, че в малкия град не могат да се печелят достатъчно пари, за да може човек да си позволи определен стандарт на живот? Всичко, което имам е резултат от дългогодишен труд от 1988 до 2015 година в частния бизнес – от продажба на цветя до производството на полиетилен и стреч фолио, и с декларация от 2013 година много преди да стана кмет, встъпвам в длъжност с декларирани 700 000 лева. Така че, имал съм достатъчно средства много преди да стана кмет и след това всичко съм обявил в декларациите, които всяка година съм подавал. Показах ги на цяла България, обявих и дивидентите в предаването на Антон Хекимян по бТВ преди година, когато пак бях атакуван с фалшиви новини за имотното ми състояние. И още нещо – щях ли сега да публикувам снимки в личната си страница във ФБ, ако имаше нещо нередно!

А за сведение на любопитните – високопроходимият Мерцедес не е мой!

Обвиняват ме в някакъв трик, свързан с покупко-продажба на земя и това е пълна лъжа, за което имам документи и също съм показвал вече многократно в медиите.

Не мога да повярвам колко глупости се изговориха и изписаха и за някакви несъществуващи данъчни задължения на фирма „Полипласт Мараджиев“, която аз създадох и след като станах кмет оставих на сина си, който продължава да я развива и управлява успешно. Ето моя отговор на този въпрос, който фалшиви новини превърнаха вече от въпрос едва ли не в неоспорим факт. Е аз ще го оспоря:

Полипласт Мараджиев“ ЕООД – Стамболийски не дължи данъци на Община Родопи в размер на 150 000 лева. Всички данъчни задължения, споменати във въпросното интервю, за данъчните години 2016, 2017, 2018 и 2019 са платени. В Пловдивския административен съд няма дело за неплатени данъци, дължими от „Полипласт Мараджиев“ ЕООД. „Полипласт Мараджиев“ съди община „Родопи“ за неизвършени услуги за близо 63 000 лева плюс лихвите, за които Община Родопи няма право да получи плащане на такса за битови отпадъци. Това дело не е за данъци, а за такса и не се води от Община Родопи, а от „Полипласт Мараджиев“ ЕООД, и не е за 150 000 лева, а е за около 63 000 лева.

Делото се води, защото по закон никой няма право да се обогатява за сметка на друг, вкючително и Община Родопи няма право да се обогатява за сметка на „Полипласт Мараджиев“.

Това са моите отговори на въпросите на медиите, които тиражират фалшиви новини. Имам и аз един въпрос: Защо никой не ме попита защо се тиражират тези новини?

Отговорът е повече от очевиден: Заради съобщените в публичното пространство имена, които следва да бъдат поръчково злепоставени!“, пише още ядосаният Мараджиев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране