21.07.2015 | 0:54
Кмет с обвинения се кандидатира за трети мандат
Днес ще бъде обявена номинацията на Емил Кабаиванов

Настоящият градоначалник на Карлово и заместник-председател на Съюза на демократичните сили (СДС) Емил Кабаиванов ще се кандидатира отново за кметския стол в града, съобщи пресцентъра на партията.

Номинацията му ще бъде официално обявена днесъ от коалиция “Обединени за нашата община”. Подкрепа на Кабаиванов ще окаже и лидерът на СДС и настоящ икономически министър Божидар Лукарски.

Очевидно обаче скандалите около Кабаиванов не притесняват лидера на СДС. Преди известно време районната прокуратура в Карлово повдигна обвинение срещу кмета на Карлово за злоупотреба с доверие. Той бе разследван заради скандален договор с бизнесмена Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество, според който общината апортира целия спортен комплекс на град Баня срещу бъдеща дейност. Такава обаче така и не настъпи, но спортните имоти са занемарени.

През 2007 година няколко бизнесмени предложиха амбициозни оферти за мащабни инвестиции в Баня. Сред тях са братът на финансовия министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Милен Велчев – Георги Велчев и Христо Данов, който тогава бе президент на местния футболен отбор. Тогава компанията “Баня Голф Енд Спа Резорт” АД спечели.

Заради сделката се създаде съвместното дружество “Спортен комплекс Баня” АД, в което участваха община Карлово и “Баня Голф Енд Спа Резорт” АД. То е с капитал от 37.15 млн. лв., като блокиращата квота от 34% е на община Карлово. Инвестицията на “Баня Голф Енд Спа Резорт” АД е на стойност около 60 млн. евро, като бе обещано, че ще се реализира от три до пет години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране