21.12.2020 | 20:59
Кметът на Перник: Нинова се страхува да не стана лидер на БСП
Лидерът на БСП не харесва всеки, които победи ГЕРБ.  Не харесва Елена Йончева – успешен евродепутат,  не харесва ген. Румен Радев – победил ГЕРБ на президентски избори, вече не харесва един от двата си областни кмета, победили ГЕРБ на местни избори, казва Станислав Владимиров
-Г-н Владимиров, защо лидера на БСП Корнелия Нинова се отрече два пъти от Вас?  Стигна се дотам, че политбюро на партията разпространи две декларации срещу Вас? 
 
Абсурдно, но се получава, че лидерът на БСП не харесва всеки, които победи ГЕРБ.  Не харесва Елена Йончева – успешен евродепутат,  не харесва ген. Румен Радев – победил ГЕРБ на президентски избори, вече не харесва един от двата си областни кмета, победили ГЕРБ на местни избори. С голямо съжаление виждаме, че ръководството на БСП е избрало сценарий, в който извършва убийство на своите герои.  Това е грозна политика, която не служи на хората и подвежда избирателя. Ако лидерът на БСП можеше да смени отрицателното си мислене и поведение с положително, може би ще започне да получава и положителни резултати.
 
– Говорите така, все едно БСП има някакво политическо бъдеще, докато избирателите вече не вярват като, че ли в тази партия, последните проучвания отново показват преднина на ГЕРБ…?
 
Нужно е БСП да рискува, да бъде смела, различна, модерна, красива партия, която да превърне България не в по-добро, а най-доброто място за живеене и работа в Европа. Високи цели са нужни. Не оцеляване.
 
– Но хората не вярват, че БСП е способна на това…
Самата БСП не вярва, че е способна. Защото е обърната назад. Уморена. Отчаяна. Фокусирана е в миналото, а не бъдещето си. Не вхъхновява младите по дух, жадни за промяна и по-добър живот българи.
Много е важно с каква енергия влизаш във властта. Фундамент. Победих партия ГЕРБ в областния град Перник благодарение на това, че с избирателите сме заедно от едната страна. Имаме общи цели и визия. Минаваме през трудностите заедно. И резултатите ни правят още по-силни и сплотени. Затова имам енергията да направя тежки реформи, немислими от десетилетия. Това е работата на всеки политик – да променя света, в който живеем. Лидерът на БСП трябва да стои в центъра на обществото и да свързва, а не разделя хората. Време е за нов реализъм!
 
– Говори се, че е възможно Корнелия Нинова да Ви изключи от БСП?
В политиката трудно съм виждал да се вкарват голове, но често се случва човек да си вкара автогол. Лидерът на БСП написа две декларации срещу един от двамата си областни кмета. Разцепи отново партията без причина. Няма да коментирам обаче слухове за изключването ми.
– Вие решихте да направите съкращения в сектор „Култура“ в Перник, да премахнете неработещите звена, което е доста непопулярна мярка. Разкри се, че са се раздавали заплати за милиони лева на хора, които дори не са направили нито един спектакъл?
 
Говорим за една администрация, която се възпроизвежда и спира да произвежда. Не трябва да крием днешната си безотговорност в спомени от миналото. Опитвам се да осъзнаем собствената си отговорност за бъдещето. Ето защо работя ден и нощ. Работя със сърце и душа. Възстановяваме Перник буквално от нулата. Оптимист съм и имам много енергия, заредена от хората, които ме подкрепят и вярват. Това са хората, които няма да предам.
– Обмисляте ли Вие да станете лидер на БСП на мястото на Корнелия Нинова както се говори последно време?
Всъщност неоснователният страх да не стана лидер на БСП стои зад последните атаки на сегашното ръководство на партията срещу мен. Политиката обаче е за смели хора, които не ги е страх да бъдат двигател на промяната.
www.zapernik.com
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране