19.08.2023 | 18:23
Княгиня Калина катастрофира пияна, опитала се да избяга
Дъщерята на Симеон II е предизвикала пътно произшествие с 1.6 промила алкохол в кръвта

Калина Сакскобургготска е катастрофирала днес в Боровец с 1.6 промила алкохол в кръвта. Колата на дъщерята на Симеон II се е блъснала във външната порта на имот. Сакскобургготска не е арестувана. Няма пострадали при пътното произшествие. Не е ясно дали Калина е дала и кръвна проба. До момента липсва официален коментар на МВР.

Преди месец на излизане от денонощен магазин певицата Белослава бе задържана, защото пътен патрул откри 1.25 промила алкохол в кръвта й. Миналата седмица й беше повдигнато обвинение.

Според закона управление на МПС с алкохол в кръвта над 1.2 промила, установено по надлежния ред, се квалифицира като престъпление от общ характер. Наказва се с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. Според последните промени в НК автомобилът на водача трябва да бъде отнет.

Калина е единствената дъщеря на цар Симеон и царица Маргарита. Княгинята, която е силно свързана с България, избира да се премести със семейството си за постоянно тук след 12 г. в Мароко. Тя единствена от всички царски деца има български паспорт, знае родния език на баща си и живее у нас, затова е и неговата любимка. В България тя се ожени за любимия си Китин Муньос, тук се роди и синът им Симеон-Хасан.

Преди години най-големият й брат – княз Кардам, катастрофира и почина след като прекара седем години в кома.

В сряда певицата Белослава бе обвинена, че е карала след употреба на алкохол. Това бе последния случай, при който публична личност бе хваната да шофира в нетрезво състояние. Тогова проверката бе отчела 1,25 промила алкохол в кръвта.

Снимка: 24 часа

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране