24.08.2017 | 16:31
Кобрата скочи на мениджърите си за мача с Джошуа
"Зауерланд" мисли само за парите, а не за мен, изригна Пулев в интервю сам със себе си във фейсбук

Кубрат Пулев нападна германските си промоутъри от “Зауерланд” в интервю, публикувано на официалната страница на боксьора във фейсбук. Онзи ден щатската спортна телевизия ESPN обяви, че мачът на Кобрата за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа е договорен за 28 октомври в Кардиф. Пулев обаче твърди, че е научил от медиите за това. Той казва, че е пренебегнат в преговорите, че не е зачетено неговото мнение, мениджърите му мислели изцяло как ще изкарат пари от двубоя, а не за шанса на българина да спечели титлата.

Вижте интервюто на Кубрат (със самия себе си) без съкращения:

– Кубрат, можеш ли да потвърдиш вече официално новината за твой мач срещу Антъни Джошуа за световната титла?

– За съжаление с моите промоутъри изобщо не сме в синхрон. Първо, мен никой не ме е уведомил за крайна дата. Имахме разговори по тази тема, но не сме се разбрали за нищо конкретно. По принцип от доста време комуникацията ми с Кале Зауерланд и с управителя на компанията не е никак добра. Преди извесно време обсъждахме предстоящия двубой, но не стигнахме до нищо конкретно. Мястото, от което разбрах, че тази дата остава твърдо, са медиите. Чуждите и българските.

– Това, което казваш звучи шокиращо. Все пак ти си човекът, който се очаква да се качи на ринга и да се изправи срещу Джошуа? Нали така?!

– Абсолютно. Чета и слушам как е решено вече всичко, договорена е дата, място на двубоя и всичко това разбирам от медиите. Само, че не говорим за финал на републиканско първенство, а за битка за световната титла!

– От отговорите ти става ясно, че преговорите за мача, се водят без много да се интересуват от твоето мнение, при това за най-важния мач в кариерата ти?

– Да, разговорите започнаха по-сериозно преди две седмици. Първо чакахме Кличко да каже дали ще приеме реванш, след това се втурнаха да уговарят срещата, но с мисълта за комисионна, а не за победа. Ако за някои хора мач срещу Антъни Джошуа е уникална възможност да се заработят милиони, за мен нещата изглеждат различно. Аз никога не съм се качвал на ринга, воден от мисълта какво и колко ще спечеля. Финансовата част не е най-важната и сега. Аз искам като се кача на ринга да бъда подготвен, да бъда готов да се боксирам за победа.

– 28 октомври в Кардиф. Това се спряга вече като официално и окончателно и като договорено…

– Откакто съм в позицията на официален претендент за световната титла повтарям, че аз имам нужда минимум от 3-4 месеца време, в което да мога пълноценно да тренирам и да се подготвя професионално за подобен сблъсък. И стоя зад думите си. Преговорите между щабовете на Джошуа и Кличко вървяха половин година преди да се стигне до срещата им. Защо тези с моето участие трябва да бъдат претупани за две седмици?

– Сигурно ти е трудно да се съхраниш психически при тази ситуация, която е меко казано непрофесионална и направо шокираща за организация като “Зауерланд”…

– О, не, не. Психически съм толкова здрав, че мога да понеса с лекота много по-голямо натоварване. Но тук говорим за кариерата ми. Аз не съм се трудил и не съм се борил толкова години, че някой друг да си позволи да ме пренебрегва и да си играе със съдбата ми. Имам много енергия и искам да я насоча правилно, да се подготвя добре, защото този мач за мен е огромно предизвикателство и възможност и знам, че мога да победя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране