01.11.2019 | 15:44
Кой Б. поиска 3,5 милиона лева от Б.Б.?
Пиар специалистът Арман Бабикян в момента работи в щаба на Мая Манолова

Премиерът Бойко Борисов хвърли бомба тази сутрин – два дни преди балотажа в София между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, заявявайки, че човек с име „Б.“ му е поискал 3,5 милиона лева помощ за местните избори през 2007 г. Тогава Борисов се явява в битката за „Московска“ 33.

По думите на премиера този човек в момента работел за кампанията на Мая Манолова. „Окoлo Мaнoлoвa имa нeчиcтoплътни хoрa, във физичecкия cмиcъл, нe ce къпят! Знaм ги, въртeли ca ce oкoлo мeн, иcкaхa ми три милиoнa, кoгaтo зa първи път ce явявaх зa кмeт. Тoзи чoвeк e c имe „Б“. Тeзи хoрa знaм кaквo мoгaт дa измиcлят“, заяви Борисов в сутрешния блок на Би Ти Ви. Той рaзкри, чe лично е отговорил на въпросния човек: Казах му – „я си… е*…“ Но отказа да спомене името му: „Той си знае кой е“. После премиерът уточни, че може да са били и 3,5 млн., вече не помнел точно.

В публичното пространство веднага се появиха догадки кой е човекът, поискал 3,5 милиона от Бойко Борисов. Справка показва, че пиар специалистът Арман Бабикян в момента работи в щаба на Мая Манолова. Неговата фамилия започва с Б. Той е дългогодишен специалист по политически маркетинг и комуникации.

„Оставям на министър-председателя удоволствието да каже това. Аз с лъжи не се занимавам“. С тези думи Бабикян отговори на въпроса той ли е човекът с инициал Б. Имам клиенти, за които работя, но не мисля да ги оповестявам. Те са в 4 града в България, отговори Бабикян.

Медийни публикации от преди време разкриха, че преди кметските избори в София през 2007 г. Бабикян посетил Борисов – тогава градоначалник, в компанията на депутата Мария Капон, която напусна ОДС. В ония времена Бабикян и Капон поддържали особено топли отношения и се представяли като страхотен тандем, който подсигурява с опит, визия и идеи успеха на всяка политическа кампания. Дуото поискало от Борисов 3,5 милиона лева, за да му гарантира успех на изборите.

Бъдещият премиер ги отрязал с аргумента, че „пари за избори не дава“. Последвал и шумен скандал. След този епизод Бабикян се ожесточил и в годините не пропускал случай да „жегне“ лидера на ГЕРБ публично или подмолно.

1 коментар

  1. Валка каза:

    Бабикян е един нахален ментарджия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране