08.04.2016 | 20:26
Кой изпразни червената касичка?
Има писмени документи на кого какво е дадено, достъпът на това лице до "Позитано" 20 вече е ограничен, заяви лидерът на партията

Липсващите 130 000 лева от касата с парламентарните пари на БСП били раздавани от много години от касиерката, включително и на тежко болно дете на чистачка. Това съобщи лидерът на партията Михаил Миков в БНТ.Той обясни, че партийна комисия начело с Кирил Добрев разследва къде е изчезнала сумата и ще информира парламентарната група. Според информация на БЛИЦ това ще стане следващата седмица, вероятно във вторник.

Миков обясни още, че достъпът на въпросната касиерка до централата на партията на “Позитано” 20 вече е ограничен, но има писмени документи на кого какво е дадено. И подчерта, че в случая не става дума за партийни пари, а за безотчетните депутатски средства, които солидарно се внасят в касата. Той е убеден, че този скандал няма да повлияе на конгреса на партията.

Лидерът на БСП очаква до конгреса да се регистрират дори повече от 30 кандидата за поста му и че е много доволен, че партията се обновявала с хора по места, с делегати на конгреса, прогнозирайки, че това ще се случи и в Националния съвет и Изпълнителното бюро.

По повод на днешното присъствие на Симеон Сакскобургготски на форума на председателя на ПЕС Сергей Станишев, Миков обясни, че не водят никакви разговори с НДСВ за общи действия за президентските избори, но благодари на Станишев, че е определил БСП, като единствената лява партия в страната, запълнила това пространство.

Микова обеща, че социалистите ще се заемат с кандидатурата си за президент веднага след конгреса. Но даде да се разбере, че не смята бившия кандидат за президент на БСП и днешен вицепремиер и социален министър в правителството на ГЕРБ ИВайло Калфин, когото индиректно наруга, че участва в дясно управление.

В реформите на Бъчварова е ясно, че те водят до демотивация на полицаите, те затова и протестират, каза още лидерът на БСП Михаил Миков пред БНТ. Според него комисията по вътрешен ред, отхвърляйки предложенията на Бъчварова за промени в Закона за МВР, даде оценка за реформата в МВР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране