28.07.2019 | 0:01
Кой ще е новият кмет на Пловдив? Бойко Борисов подмина въпроса
Премиерът продължава да следи отблизо ситуацията под тепетата

„Кой ще е новият кмет на Пловдив?“ – този въпрос бе зададен към премиера Бойко Борисов, докато разглежда площад „Централен“. Премиерът подмина с леден поглед въпроса и заяви „Стига толкова“, a до него бе и кметът Иван Тотев. Интересът на Борисов към града под тепетата става все по-голям след оттеглянето на Цветанов.

Вчера той привика тримата най-видни пловдивски представители на ГЕРБ – Иван Тотев, Здравко Димитров и Менда Стоянова. Четиримата дискутираха проектите на Пловдив, а днес Борисов дойде да ги види с очите си, пише Трафикнюз.

Това говори, че Борисов след внимателно ситуацията под тепетата, а тепърва ще се прави и най-тежкият избор – кой ще е кандидат за кмет от ГЕРБ. На книга лидерът на партията трябва да избира между Здравко Димитров, Костадин Димитров, Георги Стаменов и Димитър Колев.

Четиримата събраха най-много гласове след тези на действащия градоначалник. Въпреки че Тотев заяви пред медиите, че той няма да се кандидатира за нов мандат, той не се появи на нито едно събрание и не направи официален самоотвод. За мнозина това означава, че той продължава да бъде в играта за нов кметски мандат.

Вероятно от ГЕРБ ще започнат социологически проучвания за подадените от пловдивските структури номинации. Не е изключено обаче от партията да направят и изненадващ ход, който да включа непознато до този момент лице за партията. Още преди да обяви оттеглянето си от кметската надпревара, Тотев заяви, че преди средата на август няма да е ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за Пловдив. Всяко име, което излизало преди това, то щяло да бъде повече „дезинформация“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране