09.07.2015 | 9:21
Кой скри КОЙ в доклада на парламента за КТБ?
НиКОЙ ни лук ял, ни лук мирисал
Ина Михайлова

Нищо ново под слънцето в доклада за КТБ на парламентарната комисия. Обемен преразказ на изявления и медийни разследвания.

Основният “злодей” е ясен. Пропусналите да се окичат с лаври – също. Посочени са като виновници за провала на банката. След още някой ден като нищо ще ни внушат, че са понесли последствията за затворените си очи. ДАНС има нов шеф, а скоро и централната банка ще остави Иван Искров в миналото. За търсене на пряка отговорност и дума не става засега. По допирателната в сагата се плъзга Комисията за финансов надзор. Надзорниците (какво ли надзирават?) твърдят, че са спазили закона. А какво и защо са проспали?

Деликатно в 150-те страници не се споменават имена на политици, нито кой, как и кога направи КТБ “банка на властта”. Сбъдна се обаче пророчеството на ДПС, че докладът ще покаже, че доскорошният бизнес партньор на Цветан Василев и депутат от движението Делян Пеевски няма нищо общо със сагата “КТБ”. НиКОЙ ни лук ял, ни лук мирисал.

Кой ни скри КОЙ? Има ли сега млади, умни, красиви и принципни, които да организират протест “срещу мафията за демонтиране на модела КОЙ” (из призив на “Протестна мрежа”, юли 2014 г.)? Охи, ох!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране