10.07.2024 | 11:37
Kолко ли етнически българи са се записали членове на “Шалом” от комплексарщина
Евреите у нас са едва 1000 души

Прочее, този човек, когото наричат Оскар, председателят на Шалом, твърди в едно интервю, че организацията има 5000 членове в България, което е много интересно, защото според преброяването на НСИ евреите в България са има-няма 1000 души. Кой знае колко ли чисти етнически българи са се записали членове на Шалом от комплексарщина.

Питал съм разни приятели, които са с голяма обща култура, да предположат, без Гугъл, колко са евреите в България. Отговорите варират винаги между 20 000 и 100 000 души. Такова е впечатлението, което оставя свръхактивността на няколко човека като Оскар във Фейсбук. Бях изумен, когато саботираха паметника на Иван Иванов, че съществуват толкова много – половин или една дузина – еврейски организации, за да представляват само 1000 евреи. Няма да се изненадам и ако никакви евреи не членуват в тях извън ръководствата им, а членската им маса се състои предимно от комплексирани българи.

Тези организации са удобни за българските политици и институции и им връзваме толкова на акъла, защото трябва да има все пак някакви евреи, които да показваме, че сме спасили и които да ни награждават постоянно като готини и праведни, защото ние самите не сме много уверени в това. Има просто няколко души, които експлоатират тази бизнес ниша и ако не се оливаха от време на време, щеше да е напълно приемлив и чаровен кич.

Тончо Краевски, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране