20.12.2019 | 22:33
Комплиментите подобряват секса
Учени смятат, че красивите думи мотивират половинката

Всеки би искал да има половинка, която го уважава и го изненадва с комплименти. Но когато говорим за сексуалните отношения, само една похвала може да ги подобри значително. Според изследване, данните от които са публикувани в списание „Sex and Marital Therapy“, комплиментите към партньора имат положително влияние върху съзнанието му и водят до по-добри изживявания в леглото.

Проучването обхванало общо 244 жени на възраст от 18 до 30 години. Те са подбрани така, че всяка една от тях да има връзка най-малко от 3 месеца.

Анкетираните трябвало да посочат доколко са съгласни с твърдения като „Чувствам се добре в тялото си“ и „Уважавам своето тяло“.

След това оценявали изявлението „Партньорът ми харесва моето тяло“. На следващия етап отговаряли на въпроси за сексуалния им живот.

Те трябвало да уточнят колко често изпитват сексуално желание и колко оргазми са имали. Жените посочили още колко удовлетворени са от връзката и дали ги ценят мъжете.

Какви са основните изводи? Жените, които са отговорили, че партньорът им харесва тяхното тяло и им прави комплименти за това, са по-задоволени сексуално и удовлетворени от своята връзка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране