14.05.2020 | 0:07
Кому беше нужен извънреден брифинг тази вечер?
Всичко ново, изказано от министъра на здравеопазването за 40 минути: Разрешават трансплантанциите и разходките в парка, сякаш тези вести не можеха да изчакат до утре
Георги Русчев

Извънредният брифинг тази вечер бе крайно ненужен и стресиращ за населението на страната. В 20:45 ч. тази вечер националните телевизии пуснаха анонс, че министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще излезе с изявление след извънредно заседание на Министерския съвет и във връзка с отмяната на извънредното положение в страната чрез въвеждането на… извънредна епидемиологична обстановка. Каквото и да значи това.

Въпреки че за това бе споменато още по Гергьовден, хората възприеха извънредното изявление като обратно затягане на мерките и очакваха връщането към строга изолация. И докато от брифинга стана ясно единствено, че отпадат още две от забраните – извършването на трансплантации на органи и свободните разходки в парка за всички, масовата част от населението прие изявлението, предавано на живо по националните телевизии като завой на 180 градуса и на практика връщането на забраните.

Ананиев създаде впечатление пред зрителите на телевизиите и читателите на сайтовете, че ситуацията в страната е станала по-лоша от очакваното и редица забрани ще бъдат отново въведени.

Крайната проява на дебелокожие у властимащите бе обявяването, че мерките влизат в сила от полунощ, сякаш се намираме във форсмажорни обстоятелства, а не става въпрос за рутинни хирургични операции и разходки в парка. „В заповедите няма нищо ново, но са групирани и систематизирани. До 00:00 ч. днес те трябва да са качени на сайта на Министерството на здравеопазването”, каза Ананиев в крайна сметка, от което се разбра единствено, че няма защо да се тревожим.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране