14.05.2020 | 0:07
Кому беше нужен извънреден брифинг тази вечер?
Всичко ново, изказано от министъра на здравеопазването за 40 минути: Разрешават трансплантанциите и разходките в парка, сякаш тези вести не можеха да изчакат до утре
Георги Русчев

Извънредният брифинг тази вечер бе крайно ненужен и стресиращ за населението на страната. В 20:45 ч. тази вечер националните телевизии пуснаха анонс, че министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще излезе с изявление след извънредно заседание на Министерския съвет и във връзка с отмяната на извънредното положение в страната чрез въвеждането на… извънредна епидемиологична обстановка. Каквото и да значи това.

Въпреки че за това бе споменато още по Гергьовден, хората възприеха извънредното изявление като обратно затягане на мерките и очакваха връщането към строга изолация. И докато от брифинга стана ясно единствено, че отпадат още две от забраните – извършването на трансплантации на органи и свободните разходки в парка за всички, масовата част от населението прие изявлението, предавано на живо по националните телевизии като завой на 180 градуса и на практика връщането на забраните.

Ананиев създаде впечатление пред зрителите на телевизиите и читателите на сайтовете, че ситуацията в страната е станала по-лоша от очакваното и редица забрани ще бъдат отново въведени.

Крайната проява на дебелокожие у властимащите бе обявяването, че мерките влизат в сила от полунощ, сякаш се намираме във форсмажорни обстоятелства, а не става въпрос за рутинни хирургични операции и разходки в парка. „В заповедите няма нищо ново, но са групирани и систематизирани. До 00:00 ч. днес те трябва да са качени на сайта на Министерството на здравеопазването”, каза Ананиев в крайна сметка, от което се разбра единствено, че няма защо да се тревожим.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране