10.11.2019 | 23:03
Корнелия с кон за 5 бона
Животното пребивавало в конна база в покрайнините на София, където персоналът, срещу съответната сума, се грижел да не му липсва нищо.
Ретро

Корнелия Нинова от няколко месеца притежава собствен кон, на който е дала войнственото име Дракис. Расовият жребец, чиято цена е колкото на свестен автомобил втора ръка – около 5 хиляди лева, шефката на социалистите поверила на специализираните грижи на професионалисти.

Животното пребивавало в конна база в покрайнините на София, където персоналът, срещу съответната сума, се грижел да не му липсва нищо. В свободното си време през уикендите Нинова обичала да отскача при „домашния си любимец“ и правела поне по 1-2 часа езда. Дракис бил изключително скъп за нея, защото го получила като подарък от част от колегите си от „Позитано“ 20 по случай 50-годишния си юбилей.

Не е тайна, че ездата е голяма страст на социалистката, която твърди, че аристократичният спорт е нейният начин да се разтоварва от натрупаното напрежение. Нинова неведнъж е споделяла, че се научила да язди още като дете, когато яхвала конете на дядо си и баба си от село Крушовица, където минало детството ѝ. В последните години тя не пропуска да покаже уменията си навръх Тодоровден, когато винаги публикува снимки от кушиите, които традиционно се организират за празника.

Сред колегите ѝ в политиката също има изявени любители на конния спорт. Сред тях е и червената депутатка Нона Йотова, която дълги години се занимаваше почти професионално с езда. Тя също притежаваше свои коне, последният от които беше нарекла Дориан. От известно време насам Йотова обаче е загърбила любимото си хоби заради сериозна контузия, която не ѝ позволявала да го упражнява. И друг ляв бивш депутат е фен на ездата. Става дума за Славчо Велков, който най-редовно посещава конни бази, за да разпуска. Неотдавна самият той съобщи пред приятелите си в социалните мрежи, че дори е претърпял инцидент на манежа, след като паднал от кобилата Линда и натъртил рамо, лакът, коляно и длан.

1 коментар

  1. Каръл каза:

    Пет бона струва евтин каруцарски кон. Цената на нормално добър кон, без никакви особени качесва, започва от 10 хиляди, а ако евентуално би имал някъв талант, вече струва 20 хиляди. За кон с качества цената започва от 50 хиляди. Та голяма глупост сте написали в заглавие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране