25.03.2021 | 17:47
Коронавирусът погуби ядрения експерт Георги Котев
Погребението му ще се извърши в тесен семеен кръг

Ядреният експерт инж. Георги Котев почина от коронавирус само на 55. Експертът издъхнал вчера в столична болница. Погребението му ще се извърши в тесен семеен кръг. 

Инж. Котев се опълчи срещу експерименталното ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй“ и написа книгата „Ядреналин“ за далаверите на ядрената мафия у нас (в съавторство с Иво Инджев). В свой блог той разкриваше далаверите в сферата на енергетиката. Последната му публикация бе от 6 март тази година. Успя да осъди енергийното министерство за отказ да му предоставят данни за фирмите на енергийната борса.

Георги Котев е инженер физик, специалност Атомни и електрически централи в Московския енергиен институт , специализирал в АЕЦ „Козлодуй” повече от 17 години в областта на ядреното гориво и реакторната физика. Две години специализира ядрена физика в Университета на Пиза. През 2008 г. напуска АЕЦ „Козлодуй”, след като разкрива подмяна на ядреното гориво с рециклирано, без разрешение от ядрения регулатор. Последните десет години е блогър с основна тема разследване на престъпления в енергетиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране