13.12.2020 | 12:50
Коронавирусът повалил Пулев месец преди мача
Боксьорът пазел болестта в тайна

Малко след поражението на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа в двубоя им за четири от общо петте световни титли в тежка категория на професионалния бокс в Лондон наяве излезе една любопитна новина. Българският боксьор е преболедувал коронавирус месец преди най-важната среща в цялата си 11-годишна кариера.

Въпреки че се е разминал с пневмонията и усложненията, той е бил принуден да прекрати всякакви физически активности и тренировки, включително ключовите в този период спаринги в най-важните три седмици преди да се качи на ринга срещу шампиона на планетата от Великобритания.

„С COVID-19 и с три седмици без тренировки – толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер“.

Изненадващото признание Пулев направи в разговор по телефона пред бтв. Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

Кобрата не е единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коронавирус в Германия се намира личният му треньор – легендата на немския бокс Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев – промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до „балона“, в който боксьорите стояха изолирани до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

В договора за срещата Пулев – Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

1 коментар

  1. фрол каза:

    А като малък е прекарал и дребна шарка. А, да, също така преди две години е имал грип. Но досега е пазил тези неща в тайна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране