12.01.2015 | 10:44
Корпорацията ДПС продължава да държи службите за сигурност
Управляващите заявиха, че ДАНС е проспала КТБ. Сега събудила ли се е?

Как управляващите смятат да извадят Корпорацията ДПС от службите за сигурност? Като оставят председателя на ДАНС и главния секретар на МВР да покажат качества?!, това се пита в разпространена до медиите позиция на „Протестна мрежа“

В нея се казва, че ДАНС е в ръцете на движението още от създаването си, а като министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев е осигурил на ДПС и сфера на влияние и в МВР.

„Управляващите заявиха, че ДАНС е проспала КТБ. Сега събудила ли се е? По време на предсрочните парламентарни избори МВР така и не успя да противодейства ефективно на изборните престъпления, защото професионалното ръководство в лицето на главния секретар умишлено се постара част от полицейските началници да не изпълнят ефективно задълженията си. Назначени от Корпорацията ДПС, те имаха поведение в съгласие с нейните именно интереси. Какво става днес с това влияние? Вярва ли някой, че то е разградено?“, се казва още в позицията.

От „Протестна мрежа“ смятат, че единственият ясен знак, че влиянието на Корпорацията в МВР се ограничаа е смяна на председателя на ДАНС и главния секретар на МВР. „Това е важно, както за хората, работещи в този сектор, така и за гражданите“, казват още от организацията.

„Гражданите протестираха цяла година против корпоративния модел на политиката, чрез който институциите се завладяват от частни интереси. Няма как да чакаме някой да прояви професионализма си, след като не го е направил досега, парализиран или пък тъкмо обратното – мотивиран от заповедите на Корпорацията # КОЙ“, завършва позицията на „Протестна мрежа“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране