02.10.2019 | 10:34
Кошлуков нареди в БНТ да не се кани Волен Сидеров (видео)
Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака"

Това беше първото и последно участие на г-н Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира.  Това заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков в сутрешния блок на телевизията.

Припомняме, че снощи лидерът на “Атака” нападна словесно Юлиан Ангелов от ВМРО в предаването “Референдум” по БНТ. Волен Сидеров обиди и евродепутатът Ангел Джамбазки, който не бе в студиото, с думите “той е гей”. След 30 минутен скандал с водещата и депутатът от ВМРО, Сидеров бе изгонен от студиото с жандармерия.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева, генералният директор Емил Кошлуков и редакторът Татяна Тасева коментираха събитията. Ще сваля и предаването от сайта, защото не смятам, че това трябва да се разпространява. Ще компенсираме другите участници съгласно споразумението, което имаме, каза още Кошлуков.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева каза, че е изключително неприятно и е срещу това политически сили да определят правилата. Споразумението е създадено преди да е ясно кой ще бъде кандидат, каза още тя.

Тасева обясни, че основна цел на „Референдум“ е да има равнопоставеност, принципи и разговор, но това се е оказало невъзможно при вчерашния брой. Реплики от рода: „Това е обществена телевизия, аз ще си правя каквото си пожелая“ като недопустими.

БНТ излязоха и с декларация в която се казва следното:

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Държанието му в предаването „Референдум“ от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването „Референдум“ не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването „Референдум“ на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП „Атака „и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП „Атака“ и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ. Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране