29.03.2021 | 15:00
Костов ще гласува първи на 4 април!
Бившият премиер ще даде гласа си за ДСБ

В интервю на блогъра Иво Божков, бившият премиер Иван Костов увери, че не само ще гласува, но и заедно с половинката си Елена и едната си дъщеря, ще отидат да пуснат бюлетината първи. „Твърдо ще подкрепя ДСБ и техните кандидати в коалицията „Демократична България““, не остави място за съмнение в избора си някогашният лидер на тъмносините.

„Ще гласувам, разбира се. И аз, и моята съпруга, и дъщеря ми. Всички, които сме на разположение, ще гласуваме. Много ме тревожи и потиска епидемията, защото здравната криза се управлява много лошо и с лоши последици за живота на българите, а и предпазването им не върви Последни сме по ваксиниране.“, обясни Костов.  И с това аргументира избора на семейството да гласува в ранни зори.

„Ще отидем много рано сутринта, при отварянето на секциите. Ще гласуваме машинно“, поясни  той.

Без притеснения, Командира разкри, че твърдо ще гласува за ген. Атанас Атанасов, който е водач на листа в неговия район.

„Ние сме улеснени, защото при нас водач е Атанас Атанасов, така че това ще е нашият избор и той е категоричен. Не подлежи на никакви колебания и съмнения.“, отсече експремиерът.

Според Костов никой не знае как ще се отрази епидемията на гласоподавателите. Тя може да уплаши едни, да окуражи други. Тези, които ще отидат да гласуват, са тези с по-силна мотивация, каза Костов.

И добави: „За колебаещите се, надявам се, че ще помогнем да се ориентират.“

На въпрос как вижда политическото бъдеще след изборите, Командира отвърна:

„Аз сравнявам тези избори с изборите в Израел, които приключиха преди няколко дни. При нас е същото разделение- за и против един доминиращ политик. Там „за“ и „против“ Нетаняху , тук „за“ и „против“ Бойко Борсов, това е голямата разделителна линия, която преминава в ущърб на ГЕРБ. Предполагам, че това ще проличи на изборите.

Правилният път е това, което обяви ДБ на 20-и декември миналата година.

„Най-важно за страната е върховенството на закона, взаимно контролиращи се и уважаващи се власти начело с парламента, защото сме парламентарна република по конституция. Това в България не е направено, след 2006- 2007-а вървим назад. Това е видимо с просто око, не само у нас. Видимо е от всички наши партньори и приятели в чужбина. Видимо е от емигрантите, които се надявам да гласуват масово, този път много по-масово, отколкото на предишни избори.“, надява се Костов.

Бившият тъмносин лидер обясни, че иска да види у нас установяване на върховенството на закона, защото без него нищо повече не може да се направи, освен да се угажда на този – онзи.  „Някой ще поиска едно, ще му се даде, друг друго – и на него ще се даде.  Тези, които са в управлението ще се поддават на корупция безнаказано.“, описа мрачната картина той.

Според Костов, тези които ще гласуват, вече са направили своя избор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране