25.11.2020 | 14:53
КПКОНПИ удари човек на Цветанов
Ако решението бъде потвърдено от съда, Атанас Камбитов ще бъде глобен с 10 000 лева и ще трябва да възстанови близо 90 000 лева

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е приела решение за установяване на конфликт на интереси на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, съобщиха от антикорупционния орган.

Ако решението бъде потвърдено от съда, той ще бъде глобен с 10 000 лева и ще трябва да възстанови близо 90 000 лева.

Проверка, започнала през 2019 година, е по неуточнен от комисията „Цацаров“ сигнал на орган на съдебната власт.

Тя е установила, че докато е бил кмет на Благоевград, е продал два имота – частна общинска собственост на фирма „Старт 2015“, на която после е станал собственик.

При регистрацията ѝ нейн едноличен собственик е била жена с инициали Р. Ш, която пък преди това купила от Атанас Камбитов имот в Свети Влас.

Според антикорупционния орган тези действия на ексблагоевградския кмет го поставят в конфликт на интереси, защото са извършени в частен интерес на свързано с него лице.

Събрани са доказателства за дългосрочно финансово-стопанско обвързване между „Старт 2015“ и Камбитов, което внасяло съмнения в обективността и безпристрастността му .

Атанас Камбитов e бивш дeпyтaт oт ГEPБ и двa мaндaтa кмет на Благоевград. Той загуби на последния местен вот oт Pyмeн Toмoв от БСП. Малко след това напусна управляващата партия.  Камбитов стана учредител на новата партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

1 коментар

  1. Джули каза:

    Колко грозно използват Комисията, която за съжаление ние издържаме.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране