13.02.2015 | 10:50
Кръгът “Хохегер” сатанизирал Цв.Цв.
ГЕРБ защити ексминистъра с декларация, имало вендета срещу него

ГЕРБ призова партиите и органите в държавата да са обективни и да спрат целенасоченото дискредитиране на Цветан Цветанов, придобило формата на лична вендета. ГЕРБ излезе декларация в парламента в защита на зам.-председателя си и шеф на парламентарната група.

“Противопоставяме се на опитите съдебната система да бъде използвана като оръжие на определени политически кръгове, които са готови да прекрачат всички демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната, и настояваме председателят на ПГ на ГЕРБ да получи справедлив процес, съобразен с всички законови разпоредби и процедури”, обяви Цвета Караянчева от парламентарната трибуна.

Според декларацията през последните 2 г. политико-медийният кръг “Хохегер” имал за цел да сатанизира Цветанов и по този начин да отслаби ГЕРБ на изборите (Цветанов оглавява предизборния щаб на партията – бел.ред.). От ГЕРБ заявяват, че след поредния им успех на избори, противниците им са създали “безпрецедентен натиск върху институциите” и са ги поставили “в унизителната позиция да изпълняват повелите на партийните ръководства на тройната коалиция от БСП, ДПС и Атака”.

“Присъдата срещу Цветан Цветанов бе прочетена от председателя на БСП Сергей Станишев още в края на март 2013 г., след “старателно организирания и осъществен метеж, който свали правителството на Бойко Борисов”, каза Цвета Караянчева.  Тя подчерта, че обществото е подготвяно месеци наред, че Цветанов е виновен и било въпрос само на процедура, той да бъде осъден за неправомерно прилагане на СРС.

Правоприлагащите институции в България обаче все пак проявили професионализъм и не реализирали анонимката от “Позитано” 20, защото единствените доказани факти в нея бяха личните данни на зам.-председателя на ГЕРБ.  Друга офанзива на “пропагандния октопод” след т. нар. костинбродска афера срещу бившия вътрешен министър било обвинението, че е отказал да подпише за използване на СРС.

Преди дни Софийският апелативен съд потвърди ефективната присъда на бившия министър на вътрешните работи от 4 г. затвор. С нея той бе признат за виновен за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване срещу три лица. Пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, той поставил резолюции “Не!!!” на шест искания за СРС-та срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. Срещу Цветанов има общо три дела в съда. В процеса, в който е подсъдим за присвояване на 50 000 лв. в полза на Орлин Тодоров, обаче той бе оправдан на първа инстанция.  Третото дело – за мобилното подслушване, напълно се провали, след като прокуратурата се отказа да поддържа обвиненията и съдът също го оправда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране