21.09.2023 | 11:03
Крайно време е Делян Пеевски да стане премиер и нещата да си дойдат на мястото
Дикме се възхищава на депутата от ДПС, защото се превръщал в лидер на държавата

Възхищавам се на Делян Пеевски. Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото. Някой да каже защо българския парламент прие решението да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна. Нито една друга държава не прие това решение. Това заяви Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

По думите му ние имаме критерии, които българските производители спазват, но те не се спазват в Украйна. „Не съм сигурен, че продукцията, която влиза отговаря на критериите“, каза още той.

Според него подписаният между правителството и протестиращите меморандум не решават проблема.

Образно казано на гладен човек да дадеш храна. Той ще се нахрани веднъж, но утре пак ще е гладен. Проблемът остава нерешен. Субсидиите ще бъдат изхарчени, но продукцията ще залежава. На земеделците трябва да се осигурят условия за производства.

Вместо тракторите да бъдат в София, трябваше да орат и сеят. Хората нямат пари. В България има излишък от предишни реколти. 8 млн. тона пшеница залежава в складовете, коментира бившият земеделски министър.

Той коментира и ролята на Делян Пеевски в решаването на проблема с протестиращите.

„Възхищавам се на Делян Пеевски. Той се превръща в лидер на държавата. Той е основен двигател за промените в Конституцията. Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото“, отбеляза Дикме.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране